Inhoudsopgave
Een hond in huis halen betekent ook dat je regelmatigeen blokje om moet zodat je nieuwe vriend zijn behoefte kan doen.
Sommige mensen kiezen ervoor om het dier even buiten achter op de stoep te laten, maar het is veel beter om er mee te gaan wandelen. Zo krijgen zowel de Akita als jij voldoende beweging en kan je viervoeter op zijn gemak zijn behoefte doen.
Maak je puppy zo snel mogelijk goed zindelijk
Als je een puppy aanschaft zal dit rond de leeftijd van tien weken zijn. De Akita is op die leeftijd nog niet zindelijk, dus aan jou de taak om ervoor te zorgen dat je huisdier dit wel wordt.
Je dient als baasje van een jonge puppy met grote regelmaat een kleine wandeling te maken. Zodat je huisdier aanleert dat het buiten zijn behoefte doet. Begin met korte wandelingen zodat je hond ook meteen leert wennen aan lopen aan de riem en ga vaak naar buiten.
Leer alles over het succesvol opvoeden van jouw Akita
Wil je precies leren hoe je jouw Akita perfect kan opvoeden? Bekijk dan ook het Akita Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!
Klik hier om het boek te bekijken →
Neem de tijd en beloon je Akita wanneer deze het goed doet
Wanneer je hond buiten een plasje of poepje doet, mag je het dier zeker prijzen en belonen. De meeste honden zijn erg gevoelig voor een beloning. Dus wanneer ze een snoepje krijgen als ze het goed gedaan hebben, zullen ze ook eerder doorhebben wat de bedoeling is.
Neem altijd de tijd om je Akita goed zindelijk te maken en haast het dier niet. Soms duurt het plasje of poepje nu eenmaal wat langer of is het dier nog op zoek naar een geschikt plekje.
Word niet boos bij een ongelukje in huis
Als je hond eenmaal zindelijk is wil dat niet zeggen dat er niet eens af en toe een ongelukje in huis kan gebeuren. Heeft de Akita per ongeluk een plasje in de kamer gedaan? Word dan niet boos op het dier. Hij of zij zal zich toch al niet happy voelen dat het gebeurd is. Boos worden maakt het dan alleen maar erger.
Ruim het op en geef je huisdier een aai over zijn bol zodat het weet dat het geen drama is. Die dingen gebeuren nu eenmaal wel eens. Zorg er ook voor, zeker als je hond wat angstig is aangelegd, dat het beestje niet ergens ineens van schrikt. Het zou dan ook zomaar kunnen plassen in huis, terwijl het dier goed zindelijk is.
Wandel regelmatig en laat je Akita op dezelfde tijd uit
Ga regelmatig met je hond wandelen zodat deze zijn plasje en poepje buiten kwijt kan. Ga altijd rond dezelfde tijd, want daar went je viervoeter heel snel aan. Een keertje extra wandelen als het bijvoorbeeld mooi weer is en je veel tijd hebt kan natuurlijk altijd. Maar houd altijd dezelfde tijden aan om je Akita uit te laten. Deze stelt zich daar namelijk op in en weet wanneer het zover is dat hij naar buiten mag.
Een laatste tip: geef je hond nooit extreem veel water als deze er ’s avonds niet meer uit mag. Dan vergroot je de kans dat je Akita zijn plas niet op kan houden en het in huis moet doen.
Ongewenst gedrag van je Akita afleren
Wil je jouw Akita ongewenst gedrag afleren? Bekijk dan het Akita Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s worden meerdere soorten ongewenst gedrag uitgelicht. Zo leer je hoe je dat gedrag snel, effectief en blijvend afleert.