Home | Akita inu prijs: wat kost deze viervoeter?

Akita inu prijs: wat kost deze viervoeter?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een hond doe je natuurlijk niet zomaar even. Er komt namelijk een hoop bij kijken. Dingen waar je misschien nog niet aan had gedacht, maar die wel handig zijn om te weten.

Je betaalt namelijk voor elk ras ongeveer een ander bedrag. Bovendien zijn er ook verschillende plekken waar je de hond kunt kopen. Daarnaast heb je een hond natuurlijk voor een langere tijd en is het belangrijk dat je hier financieel gezien ook klaar voor bent. Je moet namelijk ook voor je hond zorgen! Je leest hier alles dat je moet weten over de prijs van een Akita en waar je verder nog rekening mee moet houden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Akita nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Akita!

Prijs: zoveel betaal je minimaal voor een Akita

Hoeveel je precies betaalt voor je Akita ligt aan de plek waar je hem koopt. Een Akita is een redelijk dure hond. Je betaalt minstens €600,- voor een puppy. Als je rond dit bedrag of iets erboven zit, dan koop je waarschijnlijk je puppy bij een thuisfokker. Dit kan via Facebook of Marktplaats. Hier is in principe niets mis mee, maar je moet wel goed opletten dat je de verkoper kunt vertrouwen.

Je weet namelijk nooit met wie je te maken hebt en of de verkoper wel de juiste intenties heeft. Er zijn namelijk ook genoeg handelaren die zieke puppy’s fokken zodat ze veel geld kunnen verdienen. De koper geeft niets om de gezondheid van de dieren en zal je dan ook zeker niet vertellen dat ze ziek zijn. Vervolgens bestaat de kans dat jij je hond al heel vroeg in moet laten slapen.

Daarnaast is het ook wel verdacht als een handelaar zijn puppy voor zo weinig geld weg doet, want het is een redelijk laag bedrag en er zijn genoeg mensen die meer zullen betalen.

Voor- en nadelen

Het grote voordeel van een puppy Akita kopen bij een thuisfokker is dus dat je niet zoveel geld betaalt. Bovendien is er hier een veel ruimer aanbod waardoor je waarschijnlijk ook minder lang op een puppy hoeft te wachten. De reden dat je minder geld hoeft te betalen voor een Akita bij een thuisfokker is omdat hij waarschijnlijk niet aangesloten is bij een rasvereniging.

Hij hoeft dus geen lidgeld te betalen, geen gezondheidsonderzoeken te laten doen en geen DNA profielen en stambomen aan te vragen. Bovendien hebben de teven hier vaker een nestje, soms wel elk half jaar. Dat is bij een erkende fokker niet toegestaan omdat het niet goed is voor het teefje.

Let op: Het kopen of adopteren van een Akita (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Akita Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zoveel betaal je maximaal voor een Akita Inu

€700,- is relatief gezien niet heel veel geld voor een rashond en al helemaal niet voor een Akita. De maximale prijs voor deze hond ligt namelijk een stuk hoger. Je betaalt maximaal €1500,- voor een gezonde puppy. Als je zoveel betaalt, koop je hem waarschijnlijk niet online maar via een erkende fokker.

Kom je ergens anders een fokker tegen die meer geld vraagt voor een Akita? Dan kun je beter verder kijken, want dan betaal je echt te veel. Het nadeel van het kopen van een puppy via een erkende fokker is dus dat je veel geld betaalt. Bovendien is er meestal een wachtlijst, waardoor het zo kan zijn dat je redelijk lang moet wachten op een puppy.

De voordelen van een erkende fokker

Natuurlijk heeft het ook een hoop voordelen om een Akita te kopen via een erkende fokker. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je zeker weet dat je een gezonde pup koopt. Helemaal zeker weten doe je het uiteraard nooit, want er kan van alles gebeuren, maar de fokker zal wel de stambomen van de ouders van het nestje helemaal uit hebben gepluisd om er zeker van te zijn dat de puppy’s zo gezond mogelijk zijn.

Ze gaan dan ook heel zorgvuldig te werk en hebben er veel ervaring in. Het fokken van Akita’s kost veel tijd, geld en energie. Dat is dan ook de grootste reden dat je zoveel geld betaalt bij een erkende fokker. Ze moeten namelijk niet alleen voor hun Akita’s zorgen, maar ze moeten hen ook regelmatig laten testen. Er wordt dan gekeken naar erfelijke afwijkingen en soms doen ze mee aan shows om hun honden te toetsen.

Deze kosten mag je niet vergeten in de prijs voor een Akita

Heel leuk, zo’n puppy kopen, maar dan ben je er natuurlijk nog niet. Meteen bij de aanschaf van de hond komen er namelijk ook nog andere kosten bij kijken. Als je je puppy wil laten inenten en registreren, kost dit ook nog ongeveer €50,-. Om te voorkomen dat jouw pup later ook weer puppy’s krijgt, kun je kiezen voor een sterilisatie of castratie. Een sterilisatie kost ongeveer €350,- en een castratie kost ongeveer €200,-.

Daarnaast is het aan te raden om met jouw Akita op puppytraining te gaan. Hier leert hij hoe hij zich moet gedragen en dat hij zijn baasje moet gehoorzamen. Dit kost ongeveer €150,-. Tot slot moet je natuurlijk ook nog wat spullen kopen voor je Akita. Zo heeft hij een bench en een mand nodig om in te slapen, een riem zodat hij uitgelaten kan worden, bakjes om uit te drinken en te eten en ook wat speeltjes om mee te spelen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Akita

Overweeg je een Akita te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Akita Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

De rest van zijn leven

Dan zijn er ook nog kosten die elke keer weer terug blijven keren, zolang je hond leeft. Zo moet hij natuurlijk altijd genoeg voer hebben, want hij mag niet verhongeren. Ook snoepjes zijn geen overbodige luxe. Dat is niet alleen fijn voor het hondje, maar ook erg handig wanneer je je hond iets nieuws wil leren. Ook zullen de spullen zoals de mand en de speeltjes van je hond verslijten en moet je dus van tijd tot tijd nieuwe kopen.

Tot slot moet je met je Akita ook regelmatig naar de dierenarts. Sowieso is het wenselijk om elk jaar langs te gaan voor een check up en dit kost natuurlijk geld. Helaas is een Akita vatbaar voor bepaalde aandoeningen zoals een heup- en elleboogdysplasie en dit kan wel verzorgd worden, maar dat is erg duur.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Akita?

Bekijk dan het Akita Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Akita wilde weten in één compleet e-book!”

Akita Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Akita!

  • Wil je een Akita kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Akita zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Akita trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Akita de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Akita en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Akita Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Akita Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Akita Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!