Home | Akita inu puppy kopen: de ultieme gids

Akita inu puppy kopen: de ultieme gids

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een nieuwe hond kopen is één van de leukste dingen die je maar kunt doen. Een puppy uitzoeken, de voorpret totdat je hem eindelijk op mag halen en dan het moment dat je die kleine flufbal mee naar huis mag nemen. Heerlijk!

Helaas is het niet allemaal zo makkelijk zoals het lijkt, want er komt nog best wel veel bij kijken wanneer je een nieuwe puppy gaat kopen. Zeker wanneer je nog nooit eerder een hond hebt gehad zijn er een aantal dingen die je niet over het hoofd mag zien. Waar koop je bijvoorbeeld een Akita? Waar moet je verder nog allemaal op letten? Je leest het allemaal hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Akita nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Akita!

Een Akita inu puppy adopteren

De meeste mensen kiezen ervoor om een puppy te kopen wanneer ze een nieuwe hond uit gaan zoeken. Dat is op zich niet zo heel gek, want wat is er nou schattiger dan een puppy? Bovendien heb je er op deze manier veel langer plezier van. Toch kan het ook erg fijn zijn om een Akita te adopteren. Deze is dan meestal wat ouder en is dus geen puppy meer.

Door een Akita te adopteren doe je niet alleen jezelf een groot plezier, maar natuurlijk ook de hond. Hij krijgt hierdoor namelijk een tweede kans op een heel fijn leven. Er wordt wel eens gedacht dat het aan de hond ligt wanneer hij ter adoptie af wordt gestaan, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Vaak ligt het zelfde in het baasje!

Soms moet hij bijvoorbeeld ergens anders heen verhuizen en kan de hond niet mee of kan hij simpelweg niet meer voor de hond zorgen. Een hond adopteren kan natuurlijk via een asiel, maar je kunt ook verschillende websites raadplegen. Zo heb je bijvoorbeeld www.verhuisdieren.nl of www.ikzoekeenbaas.nl. Op deze websites vind je een compleet overzicht van alle Akita’s die op dit moment aan worden geboden ter adoptie.

Let op: Het kopen of adopteren van een Akita (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Akita Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De voordelen en nadelen van adopteren

Een groot voordeel van het adopteren van een hond is dat je hem niet meer op hoeft te voeden en zindelijk hoeft te maken. Dit is namelijk al voor je gedaan! Dat is natuurlijk hartstikke fijn, want het africhten van je hond kan nogal een flinke klus zijn. Het kost veel energie, tijd en geld. Ook wanneer je nog nooit een hond hebt gehad, kan het best wel handig zijn om eerst te gaan voor een Akita die al wat ouder is.

De drukste jaren heeft hij dan namelijk al gehad en zo kun je rustig kijken of een hond nou echt iets voor jou is. Het grote nadeel van het adopteren van een hond is dat hij al wat ouder is en dat je er dus minder lang van kunt genieten. Bovendien weet je niet altijd wat voor hond je in huis haalt omdat er niet altijd iets duidelijk is over zijn verleden.

Een Akita puppy kopen

Wanneer je toch liever een Akita puppy wil kopen, zijn er een aantal opties waar je uit kunt kiezen. De beste optie is om een hondje te kopen bij een erkende fokker. Deze is namelijk aangesloten bij een rasvereniging. Om hier lid van te mogen zijn, moet je aan een aantal eisen voldoen en moet je aan kunnen tonen dat je honden gezond zijn. Op deze manier weet je dus zeker dat je een gezonde hond koopt.

Vaak moet hij ook nog wat geld betalen om lid te mogen zijn van deze vereniging. Een erkende fokker houdt echt van zijn Akita’s en fokt ze vooral voor zijn hobby en dus niet voor het geld. Hij pluist dan ook alle stambomen na om er zeker van de zijn dat het nestje helemaal gezond zal zijn en hij laat zijn dieren regelmatig checken bij de dierenarts.

Akita kopen? Zoek een erkende fokker

Bij een erkende fokker weet je dus vrijwel zeker dat je goed zit. Hij geeft zijn dieren dan ook niet zomaar aan iedereen weg en zal jou dus ook verschillende vragen stellen om er zeker van te zijn dat zijn Akita op een goede plek terechtkomt. Het nadeel van het kopen bij een erkende fokker is dat je wel de hoofdprijs betaalt. Je betaalt namelijk zo’n €1500,- voor een Akita puppy.

Dat is helemaal geen gekke prijs als je kijkt hoeveel werk en onkosten de fokker heeft met het onderhouden van zijn honden. Een fokker laat zijn teefjes niet al te vaak zwanger raken, want dat is natuurlijk niet goed voor ze. Daarom zal hij ook niet altijd een nestje hebben, waardoor de wachtlijst hier vaak wat langer is.

Leer alles over het of adopteren van jouw Akita

Overweeg je een Akita te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Akita Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Een Akita puppy kopen via Marktplaats

Een andere manier om een Akita te kopen, is via Marktplaats. Hier is het aanbod groter en heb je dus meer kans dat je al snel een puppy in huis hebt. Het nadeel van Marktplaats is echter dat er ook veel handelaren actief zijn. Zij geven niets om de welzijn van de honden en fokken zoveel mogelijk zodat ze ook zoveel mogelijk geld kunnen verdienen.

Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat je een zieke puppy koopt. Dat wil je natuurlijk niet hebben! Wees dus altijd voorzichtig wanneer je via Marktplaats een Akita koopt. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Gelukkig zijn er wel een aantal dingen waar je op kunt letten wanneer je een Akita gaat kopen om er zeker van te zijn dat je geen zieke puppy koopt. Gelukkig heeft Marktplaats zelf ook al een aantal maatregelen genomen om dit tegen te gaan. Zo kun je niet meer anoniem een dier verkopen via dit platform, waardoor er beter zicht is op de persoon achter het account.

Je kunt ook altijd even controleren of de adverteerder ook nog andere nestjes heeft staan. Dat wijst namelijk al snel op een broodfokker, omdat een erkende fokker meestal maar één nestje tegelijk heeft. Ook heeft een foute advertentie meestal standaard teksten. De handelaren doen namelijk veel moeite om te schrijven wat de koper wil lezen. Laat je dus niet verleiden door de advertentietekst, maar vraag goed door bij de verkoper naar andere, persoonlijke informatie.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Akita?

Bekijk dan het Akita Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Akita wilde weten in één compleet e-book!”

Akita Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Akita!

  • Wil je een Akita kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Akita zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Akita trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Akita de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Akita en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Akita Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Akita Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Akita Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!