Home | Akita puppy: dit moet je weten over deze pup

Akita puppy: dit moet je weten over deze pup

⏱ Leestijd: 4 minuten

Yes! Eindelijk heb je de beslissing gemaakt om een Akita te kopen. Hier zul je zeker geen spijt van krijgen, want het is een ontzettend leuke, lieve en loyale hond die ideaal is voor een gezin. Samen een flinke wandeling maken of spelen in de tuin, een Akita kun je niet gelukkig maken.

Maar wanneer je dan eindelijk hebt besloten om een Akita te kopen, kom je meteen bij het volgende punt: waar ga je een puppy kopen? Waar moet je verder nog aan denken?

In hoeverre moet je veranderingen maken in je huis? Gelukkig lees je dat allemaal in dit artikel.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Akita nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Akita!

Hoe koop je een Akita puppy?

Er zijn verschillende manieren om een puppy te kopen. Je kunt natuurlijk een kijkje nemen bij het asiel, maar de kans dat daar een puppy Akita zit is heel erg klein. Je maakt het meeste kans bij een erkende fokker of via een advertentie op Marktplaats. Allebei de manieren hebben zo hun eigen voordelen en nadelen.

Een erkende fokker

Een erkende fokker is aangesloten bij een rasvereniging. Deze stellen vaak hoge eisen aan hun leden, waardoor je zeker weet dat je te maken hebt met een goede verkoper. Hij pluist de hele stamboom van zijn honden na om er zeker van te zijn dat de puppy’s helemaal gezond zijn. Het grote voordeel van een erkende fokker is dus dat je zeker weet dat je puppy’s in goede gezondheid verkeren.

Het nadeel is dat je bij een erkende fokker ook de hoofdprijs betaalt. In het geval van de Akita betekent dat dat je tot zo’n €1500,- kan betalen voor een puppy. Betaal echter niet meer, want dan betaal je echt te veel.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Akita (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Akita Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Akita puppy kopen? Check Marktplaats

Via Marktplaats is een Akita vaak een stuk goedkoper. De prijs gaat dan meer richting de €600,-. Het nadeel van Marktplaats is echter dat je de mensen die via dit platform honden verkopen niet altijd kunt vertrouwen.

Er zijn helaas ook nog altijd handelaren en broodfokkers actief. Zij geven niets om de gezondheid van de dieren, maar kijken vooral naar hun eigen portemonnee. Daardoor kan het dus zo zijn dat je een zieke puppy koopt. Via Marktplaats is het aanbod vaak wel groter, maar dat komt dan ook weer omdat de verkopers hun teefjes meteen weer zwanger laten raken als het nestje verkocht is.

Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een juiste fokker

Er zijn verschillende dingen waaraan je kunt merken dat je een goede fokker hebt gevonden. Als je vragen stelt en de verkoper geeft geen of ontwijkende antwoorden, dan is dat een slecht teken. Een goede fokker kan je namelijk alles vertellen over zijn manier van fokken en over zijn dieren. Sterker nog, hij vertelt hier ook graag over want het is zijn passie!

Daarnaast heeft een goede fokker ook alle papieren in orde die belangrijk zijn om te hebben. Ook moet je er niet raar van opkijken als hij ook vragen aan jou stelt. Hij wil immers ook weten waar zijn hondjes naar toe gaan en of ze wel op de juiste plaats terecht komen.

Je huis voorbereiden op de Akita pup

Als je dan eindelijk je puppy hebt gekocht, is het belangrijk dat je je huis ook voorbereidt. Vooral wanneer je nog nooit eerder een hond hebt gehad is dit erg belangrijk, want er zijn een hoop dingen die je moet doen waar je in eerste instantie misschien niet aan zou denken.

Zorg bijvoorbeeld dat alle mogelijke problemen in huis verwijderd worden zodat je hond ook niet het risico loopt in om gevaar te komen. Je kunt het beste je woning bekijken op de ooghoogte van je Akita om te voorkomen dat je loszittende kabels of andere scherpe voorwerpen over het hoofd ziet.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je de trap blokkeert, want een jonge Akita mag nog niet op de trap lopen. Hij kan niet alleen dan eraf vallen en iets breken, maar het is ook niet goed voor zijn lichaam.

Persoonlijke spullen

Wat je vaak in de film ziet, namelijk dat een puppy de slof van zijn baasje helemaal kapot heeft gebeten, kan helaas maar al te goed echt gebeuren. Berg dus al je persoonlijke spullen op, want puppy’s vinden het heerlijk om overal op te kauwen.

Het gaat hierbij niet alleen om sloffen, maar ook om sokken, schoenen of bijvoorbeeld speelgoed van de kinderen. Wanneer je hond zich gaat vervelen, kan hij ook spullen kapot gaan maken. Het gaat hierbij niet altijd alleen om persoonlijke spullen, maar ook om bijvoorbeeld de prullenbak.

Leer alles over jouw Akita puppy

Wil je álles weten over jouw Akita puppy? Bekijk dan ook het Akita Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Een schoon huis

Net zoals bij peuters en kleuters doen puppy’s ook wel eens iets dat niet mag.  Door de juiste training en opvoeding leer je je hond hoe hij zich moet gedragen, maar je hebt hier zelf ook wel wat invloed op. Als je namelijk niet wil dat jouw hond je schoenen kapot kauwt of verstopt, moet je ervoor zorgen dat je hond ook niet bij je schoenen kan kopen.

Om ervoor te zorgen dat hij niet een glas of een vaas omver zwiept met zijn staart, moet je ervoor zorgen dat dit niet mogelijk is. Denk hierbij ook aan stekkerdozen en losse kabels.

Deze voorwerpen kunnen namelijk best wel gevaarlijk zijn, maar je hond heeft dit niet in de gaten. Een schoon huis lokt dus minder uit tot baldadigheid. Als je zelf netjes bent, heeft je Akita ook minder kans om een puinhoop van je huis te maken.

De tuin voorbereiden op een Akita puppy

Bij een schoon huis hoort ook een schone tuin. Je puppy zal het namelijk heerlijk vinden om in de tuin te spelen, dus zorg ervoor dat ook deze klaar is voor de komst van je Akita. Het is namelijk van origine een jachthond en daardoor kan hij ook heel goed ontsnappen. Zorg dus dat dit niet mogelijk is! Daarnaast moet je ook tuin vrij zijn van gevaarlijke spullen.

Dit hoeven niet eens per se altijd giftige middelen te zijn, maar het kan ook gaan om kinderspeelgoed of een opblaasbaar zwembad. Bereid je tuin dus zo goed mogelijk voor op de komst van je hond en zorg dat het een veilige leefomgeving is.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Akita?

Bekijk dan het Akita Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Akita wilde weten in één compleet e-book!”

Akita Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Akita!

  • Wil je een Akita kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Akita zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Akita trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Akita de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Akita en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Akita Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Akita Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Akita Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!