Home | Akita kruisingen en mixen

Akita kruisingen en mixen

⏱ Leestijd: 4 minuten

Aangezien de Akita als ras erg populair is wordt er steeds vaker gekozen om deze hond te mixen met andere populaire rassen. Veel mensen vallen voor zo’n gekruiste hond omdat ze net iets andere kenmerken hebben. Hieronder delen we de meest populaire kruisingen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Akita nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Akita!

Akita x Siberische Husky

Een populaire kruising waar veel mensen fan van zijn, is de Akita x Siberische Husky, of wel de Huskita. Dit zijn twee soorten die relatief veel op elkaar lijken en daarom een goede combinatie zijn.

Over het algemeen weegt de Huskita zo’n 22,5 tot 35 kilogram. Daarmee behoren ze tot de grotere honden. De Huskita is een relatief onafhankelijke hond. Daardoor lijkt het soms of ze wat afstandelijk kunnen zijn. Dit maakt de Huskita perfect voor iemand die liever geen erg aanhankelijke hond wil.

Toch betekent deze onafhankelijkheid niet dat de Huskita geen fijne gezinshond is. Het is namelijk een hond die echt graag bij een familie wil horen en daar ook erg loyaal aan is.

De combinatie van de Husky als jager en de Akita als beschermende hond, maakt dat je wel moet weten hoe je om moet gaan met het karakter van de Huskita. Het is daarom van belang dat je al wat ervaring hebt met het opvoeden van een jonge hond.

Je moet als baas van de Huskita zelfverzekerd en consequent zijn in de opvoeding en training. Het is een hond die ook geschikt is als waakhond. Het is daarbij belangrijk dat de socialisatie en training goed gebeurt, zodat ze weten wie een indringer is en wie welkom is.

Akita x Chow Chow

De kruising Akita x Chow Chow, ook wel de Akita Chow genoemd, is ook een hond die zeer geschikt is voor een gezin. De Chow Chow is een hondenras uit China en de Akita uit Japan. Beide honden zijn gefokt met de gedachte dat ze de baas moeten beschermen. Deze combinatie maakt de Akita Chow dus ook perfect als waakhond.

De Akita Chow is een grote hond die maar liefst 40 tot 65 kilogram kan wegen. Dit maakt ook dat je als toekomstige eigenaar van deze kruising goed moet bekijken of je wel genoeg ruimte hebt voor deze forse hond. De Akita Chow is als pup al groot en zal zeker niet kleiner worden. Heb je een klein appartement? Dan is deze kruising niet de beste optie.

Verder moet je ook bedenken dat je veel aandacht aan de vacht van de Akita Chow zal moeten besteden. De dikke vacht moet goed verzorgd worden. Als dit vanaf jongs af aan niet goed aangepakt wordt kan dit tot vervelende situaties leiden.

De Akita Chow kan namelijk behoorlijk koppig zijn. Als je de hond niet aanleert dat hij verzorgd moet worden zal dit ook op latere leeftijd moeilijk gaan. Deze koppigheid van de Akita Chow maakt dat je, zodra het mogelijk is, het beste de puppy cursus kan volgen.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Akita (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Akita Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Akita x Corgi

De Corgita is ook een hele leuke combinatie. Dit is een Akita gemixt met een Welsh Corgi Pembroke. Deze mix is een hele leuke, kleine, energieke en speelse hond die perfect past bij een gezin met kinderen en andere dieren.

De Corgita is een vrij aanhankelijke hond die graag tijd wil doorbrengen met de mensen en dieren die hen lief zijn. Het is daarom ook niet een type hond dat langere tijd alleen gelaten kan worden.

Het is bij de Corgita wel belangrijk dat je deze met andere dieren (en dan vooral jonge dieren) laat socialiseren. Dit type hond heeft namelijk een prooidrift die behoorlijk sterk kan zijn. De Corgita is gelukkig wel een ras dat makkelijk leert. De prooidrift kan dus ook relatief eenvoudig worden afgeleerd.

Dit maakt dit type hond ook zeer geschikt voor mensen die nog niet heel veel ervaring hebben met het opvoeden van jonge honden. Het is daarbij wel verstandig dat je een goede hondenschool zoekt waar je op cursus kan. Zo kun je goede hulp krijgen om van je Corgita een gehoorzame hond te maken.

Akita x Poedel

Er zijn veel hondenrassen die gekruist worden met de Poedel en dit is met de Akita ook een goede optie. Voor de Poedel wordt veelal gekozen omdat deze geschikter is voor mensen met allergieën. Op deze manier hoopt een fokker een hypoallergene hond te fokken die geschikt is voor iedereen. Dit is bij de Akita x Poedel combinatie nog niet het geval, maar het zorgt er wel voor dat deze minder verhaart.

Een Akipoo kan tussen de 20 en 55 kilo wegen en is zeer actief. Dit type hond is zeer sociaal en vriendelijk, maar daarnaast ook een beetje koppig. De Akipoo is een hond met een zeer warme persoonlijkheid waardoor het een erg geschikte familiehond is.

Toch vraagt de koppigheid van deze mix wel de nodige aandacht. Je zult vanaf het begin direct consequent moeten zijn als het op de opvoeding van de Akipoo aankomt

Deze kruising is actief en heeft daardoor veel beweging nodig. De Akipoo mag graag bij de familie zijn en houdt ook van de aandacht die ze krijgen. Het zijn verder geen honden die heel lang alleen thuis gelaten kunnen worden. Dit is dus wel iets waar je over moet nadenken voor je een Akipoo in huis haalt.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Akita

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Akita? Bekijk dan ook het Akita Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Akita x Duitse Herder

De Duitse Herder is een zeer populair ras in ons land. Dat is vooral doordat loyaliteit een van de belangrijke karaktereigenschappen van dit ras is. Mix deze loyaliteit met de loyaliteit van de Akita en je krijgt een zeer toegewijde hond die zichzelf ook ziet als beschermer van de familie.

Deze kruising wordt de Shepkita genoemd en heeft een zeer groot beschermingsinstinct. Dit kan soms omslaan in te beschermend gedrag. Om dat te voorkomen is goede socialisatie heel belangrijk. Zo zullen andere mensen of dieren geen bedreiging vormen en krijg je een leuke, vriendelijke en gehoorzame hond.

Een Shepkita kan uitgroeien tot een grote hond maar kan ook een medium versie worden. Dit is vaak wat lastig te voorspellen en hangt vooral af van de grootte van de ouderdieren. Ze kunnen tussen de 27 en 60 kilogram wegen. Het is als je een Shepkita pup gaat kopen verstandig om rekening te houden met een potentieel grote hond. Dan kan de uitkomst altijd alleen maar meevallen.

De Shepkita is verder een serieuze hond, maar kunnen ook erg aanhankelijk, speels en leuk zijn. Hiervoor is het wel belangrijk dat ze een warme band voelen met hun baasje.

Akita x Dalmatiër

De Dalmatiër is van zichzelf natuurlijk al een ontzettend leuke hond. Door deze hond te mixen met een Akita krijg je een behoorlijk zeldzame en bijzondere hond. Vooral op het gebied van kleur zie je deze vacht niet vaak. De Dalmakita krijgt vaak de zwarte vlek markeringen van de Dalmatiër.

De hond die uit deze kruising voortkomt, kan tussen de 22 en 45 kilogram wegen en behoort daarmee ook tot de grote honden. Het is een hond die veel verhaart en dit ook het hele jaar door zal doen. Je moet er dus op voorbereid zijn dat je veel tijd kwijt zal zijn aan het verzorgen van de vacht.

Het is bij de Dalmakita van belang dat de socialisatie met andere mensen zo vroeg mogelijk en goed mogelijk gebeurt. Je moet voorkomen dat de loyaliteit van dit type hond omslaat in agressie richting vreemden. Beide rassen hebben namelijk de eigenschap dat ze vreemde mensen wantrouwen. Je zult dit gedrag direct de kop in moeten drukken.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Akita wilde weten in één compleet e-book!”

Akita Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Akita!

  • Wil je een Akita kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Akita zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Akita trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Akita de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Akita en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Akita Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Akita Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Akita Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!