Home | Akita x Alaska Malamute kruising: een geweldige mix

Akita x Alaska Malamute kruising: een geweldige mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Er zijn veel leuke en interessante mixen te maken in de wereld van hondenrassen, maar de Akita gekruist met een Alaska Malamute verslaat er een hoop. De kruising wordt ook wel eens een ‘Akita Malamute’ genoemd. Het beest zal door velen wel aangezien worden als een Husky en heeft daar ook veel van weg, maar is het niet.

In dit artikel bespreken we de Akita kruising met een Alaska Malamute en of het de geschikte hond is voor jou!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Akita nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Akita!

Een prachtig uiterlijk

Als je de Akita x Alaska tegenkomt, zul je ongetwijfeld uitroepen hoe groot het beest wel niet is. Hieronder in de tabel zie je dat het beest behoorlijk groot kan worden op de schoft: sommigen zijn wel 74 centimeter hoog.

Ook de ‘jas’ van het beest is prachtig aangezien ze beiden een behoorlijk dichte vacht hebben: meestal is het haar van de mix net iets langer dan beide ouders.

  Reu Teef
Hoogte op de schoft 61 cm tot 74 cm 56 cm tot 66 cm
Gewicht van volwassene  van 40 kilo tot 60 kilo van 30 kilo tot 50 kilo


Een prachtig karakter

Naast een prachtig uiterlijk, heeft een Akita Malamute ook een heel uitdagend karakter, iets wat veel hondenliefhebbers graag zien. Het beest is fysiek enorm sterk en ook mentaal kan het veel hebben. Het beest is soms niet altijd geschikt voor binnen, maar dat het een onderdeel van een familie kan worden is een feit.

Het is goed om het beest goed te trainen als er in huis kinderen zijn. Het beest houdt ook best van knuffelen maar heeft ook zijn eigen privé tijd nodig.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Akita wordt ook uitgebreid behandeld in Akita Handboek (100+ pagina’s). Je kan het handboek bekijken via deze link.

Meer informatie over de Akita en de Alaska Malamute

Omdat het niet altijd duidelijk is welke genen ‘dominant’ zijn in een mix, is het belangrijk om van beide ouders iets te weten. Een nest Akita x Alaska Malamute heeft dus vaak pups met zowel kenmerken van een Akita en Alaska, maar elke pup in een andere verdeling.

Een inleiding op de Akita

De Akita is een Japanse hond en is een van ’s werelds oudste hondensoorten. Het beest kan ook wel worden aangezien als Husky, maar is dat niet. Het beest werd voorheen gebruikt in de jacht op beren, zwijnen en elanden, maar werd later door de Japanse adel gebruikt als waakhond voor hun eigendommen.

Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er twee soorten ontstaan: een Amerikaanse lijn en een (oudere en meer conservatievere) Japanse lijn.

Een inleiding op de Alaska Malamute

De Alaska Malamute is erg verwant aan de Akita en komt dan ook oorspronkelijk uit hetzelfde gebied als de Akita en de Husky: van Siberië kwam het beest via de straat van Beringen mee naar Alaska. De inheemse stam Malamute nam het dier aan en begon ermee te fokken.

Het beest moest meehelpen in het ‘huishouden’: ijsberen wegjagen, maar ook sleeën trekken. Het beest heeft een historie in de goudkoorts jaren toen het beest werd gebruikt om goudsleeën te trekken. Hoewel de Akita al een bullebak is, is de Alaska Malamute nog groter.

Het uiterlijk van de Akita x Alaska Malamute mix

We hebben het natuurlijk al een beetje gehad over het uiterlijk van de Akita Malamute, maar we hebben het nog niet gehad over de kleuren waarin de Akita x Alaska Malamute in kan komen: grijs, wit, zwart, bruin en een mix van deze genoemde kleuren.

Ook komt de Brindle voor bij de mix, maar die is veel minder vaak aanwezig en de kans dat je die tegenkomt of kan kopen is vrij klein. Let op: de Huskyachtige hond is vooral geschikt voor de kou en te lang in de hitte is niet goed voor het beest.

Over het innerlijk van de Akita x Malamute

De Akita Malamute is een prachthond qua karakter, maar kan ook best behoorlijk bazig doen. Ze zijn heel goed in het beschermen en ze zullen flink van zich af kunnen grommen als ze iets niet leuk vinden.

De hondenmix is vooral geschikt voor mensen die ervaring hebben met een hond, want vanwege de grootte en het karakter kan het soms een beetje moeilijk zijn het beest onder bedwang te houden. Als je het beest goed opvoedt, dan is hij voor zijn familie juist erg lief: zeker voor de kinderen, die hij zal behandelen als zijn eigen pups.

Leer alles over jouw lieve Akita

Wil je álles leren over jouw Akita? Bekijk dan ook het Akita Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

De verzorging van een Akita x Alaska Malamute

Het is van belang voor een Akita om veel te bewegen. Minstens anderhalf uur moet het beest toch wel actief zijn en buiten lopen. Optimaal zou 2 uur zijn. Het is goed om de Akita Malamute in beweging te houden, zodat het beest niet dik wordt en niet ongezond sloom wordt.

Door de dagelijkse oefeningen hou je het beest zowel mentaal als fysiek fit en slank.

Gezondheid en erfelijke ziektes

Elk hondenras dat zuiver wordt gehouden met fokken heeft wel last van erfelijke ziektes, maar met de Akita en de Alaska Malamute is dat probleem nog veel groter. Deze honden zijn heel sterk, maar tegelijkertijd dragen ze veel erfelijke aandoeningen met zich mee.

Hier is een lijst met enkele van de aandoeningen die het beest potentieel zou kunnen krijgen:

  • Problemen met heup- en ellebooggewrichten
  • Artritis in alle gewrichten en botten
  • Omgekeerde maag (mogelijk snel dodelijk)
  • Huidproblemen: droge schilfers en allergie
  • Oog- en gehoorproblemen.

Is de Akita x Alaska Malamute iets voor jou?

De Akita x Alaska Malamute is een prachthond en een aanrader voor iedereen die een beetje ervaring heeft met het opvoeden, trainen en onder de duim houden van een hond. Als je eenmaal een band met dit beest hebt opgedaan en het beest jou als baasje ziet, dan zul je onafscheidelijk zijn.

Het beest zal zelfs onderdeel van je familie kunnen worden. Zie jij jezelf al lopen met een gigantisch beest als de Akita Malamute?

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Akita?

Bekijk dan het Akita Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Akita wilde weten in één compleet e-book!”

Akita Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Akita!

  • Wil je een Akita kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Akita zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Akita trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Akita de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Akita en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Akita Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Akita Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Akita Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!